Colmar

ColmarHet was 1923 toen Mario Colombo opgericht de fabriek in Monza dat nog steeds zijn naam draagt. Ons verhaal begon op de achterzijde van een sigaretten pakje waar onze stichter schreef een paar suggesties voor de naam van het bedrijf en gaf het aan zijn vrienden. Ze kozen een anoniem van zes namen de naam: Colmar. Terwijl op de bergen skiën nog in de kinderschoenen stond. Colmar begon de productie van vilt hoeden, later veranderde dat naar beenkappen en werkkleding.
De werklui in de fabriek waren elite alpineskiërs, bekend als skiatori (altijd met de letter 'k', ongebruikelijk in het Italiaans) waardoor Colmar ook de productie producten aanpasten aan hun behoeften. Colmar inspireert het bedrijf om nieuwe modellen te ontwerpen. De Olympische Winterspelen van Oslo in 1952 waren een belangrijke gebeurtenis waarvoor Colmar iets uitvond nooit eerder was gezien. Een sluiting-montage nylon jas genoemd een guaina met zijden en ellebogen in bi-stretch tulle, dat het eerste aërodynamische ski kledingstuk was.

Zeno domineerde vrije stijl skiën en de jas werd een bestseller in sneeuw kleding. Deze uitzonderlijke jas was elke zo vaak bijgewerkt en bleef in productie tot 1972. Colmar is dus geinspireerd door skikleding en maakt nu ook prachtige jassen voor de vrije tijd.

Wij verkopen Colmar vanaf winter 2015.