Canada Goose

canada gooseIn een klein magazijn in Toronto is bijna zestig jaar geleden Canada Goose opgericht en uitgegroeid tot één van's wereldstoonaangevende makers van luxe kleding.
Jaar 1950 brengt Sam Tick immigratie naar Canada een sterke ondernemingsgeest. In 1957 sticht hij Metro Sportswear Ltd. inToronto, die is gespecialiseerd in wollen vesten, regenjassen en sneeuwscooter pakken.
In 1970 beginnen David Reiss, Sam Tick zijn schoonzoon, het bedrijf en lanceert een nieuw tijdperk voor Metro Sportswear met de uitvinding van een volume-gebaseerde neer vulmachine. David stelt ook het label Snow Goose, die later Canada Goose wordt.

In 1980 geïnspireerd door een van de koudste gebieden op aarde, de expeditie Parka is ontwikkeld om te voldoen aan de unieke behoeften van wetenschappers op Antarctica van McMurdo Station. Het wordt standaard probleem en krijgt de bijnaam "Big Red."

In 1982 maakt Laurie Skreslet geschiedenis als de eerste Canadese top Mt. Everest, met het dragen een aangepaste parka ontworpen en vervaardigd door Metro Sportswear. In 2011 is deze iconische "Big Mountain" jas opnieuw uitgebracht als de Skreslet Parka.
Canada Goose, die al lang de (on) officiële jas van film overal belast met de zijn koude, maakt haar debuut op het scherm in twee belangrijke films: The Day After Tomorrow en National Treasure.

Goose persoon Ray Zahab voert het Guinness Book of World Records voor zijn niet-ondersteunde trek naar de Zuidpool. Hij voltooit de reis te voet, zonder het gebruik van ski's, in 33 dagen, 23 uur en 55 minuten — de snelste tijd ooit.

Canada Goose blijft innoveren door de lancering van lichter gewicht producten die geschikt zijn voor uiteenlopende klimaten en hoge intensiteit activiteiten, met inbegrip van de HyBridge ® Lite jas, die de "beste Backcountry Jacket" in de prestigieuze versnelling of the Year awards van Outside Magazine wint.

Wij verkopen CANADA GOOSE vanaf winter 2015.